Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

DISCANTUS LAULOI HOPEAA TAMPEREEN SÄVELESSÄ

Kuvasta kiitos Susan Siren.

Suomen suurin vokaalifestivaali Tampereen Sävel juhlittiin Tampereella kesäkuun alussa. Vuosaaren oma naiskuoro Discantus osallistui festivaalin perinteikkääseen kuorokatselmukseen kolmen kappaleen ohjelmistolla.

Kuorokatselmukseen osallistui 47 kuoroa seitsemästä eri maasta. Katselmuksessa jokainen kuoro esittää maksimissaan 15 minuutin ohjelmiston, jota on kuuntelemassa arvovaltainen tuomaristo. Katselmuksen loppukonserttiin valikoidaan tuomaristoa eniten miellyttäneitä esityksiä ja konsertissa julkistetaan kultatasolle yltäneet kuorot. Tuomaristo voi jakaa myös grand prix -palkinnon, jota tänä vuonna ei kuitenkaan jaettu.

Kuorokatselmuksen tuomaristo myönsi Discantukselle esityksestä kahden hopealeiman diplomin. Discantus on aiempina vuosina yltänyt sekä kahteen että kolmeen hopeaan, joten kuoro lauloi komeasti omalla tasollaan.

Festivaalimatka Tampereelle oli kuorolaisten ja kuoronjohtaja Nina Melasalmen mielestä onnistunut ja mukava tapahtuma. Oman esityksen lisäksi tapahtumassa on oiva mahdollisuus kuulla runsaasti erilaisia kuoroja ja poimia uusia ideoita oman porukan ohjelmistoon ja esiintymiseen.

Discantuksen katselmusohjelmisto Tampereella:
Spes (Säv. Mia Makaroff, San. Nils-Aslak Valkeapää, Ecclesiastes 8:1, 8)
Ave Maris Stella (Säv. Eva Ugalde)
Voice on The Wind (Säv. Sarah Quartel)

Discantuksen laulut jatkuvat jälleen elokuussa, kun kuoron riveistä koottu lauluyhtye Discantus Sisters osallistuu Art Goes Kapakka -tapahtuman kuorojen kierrokselle Helsingissä torstaina 15.8.. Sistersin esiintymispaikat ja -ajat ovat: 20:30 Ølhus København, 21:30 Kaivopiha, 22:30 Stone’s.

Harjoituskauden alkajaisiksi pidetään perinteisesti kuoroon pyrkijäiset, johon kaikki laulamisesta innostuneet ovat tervetulleita. Kuoron riveihin kaivataan lisää laulajia erityisesti korkeaan sopraanoon.

Kuoro harjoittelee kerran viikossa torstai-iltaisin Meri-Rastilassa aivan metroaseman kupeessa, joten harrastukseen on helppo tulla muualtakin kuin Itä-Helsingin alueelta.

Kuoroon liittymisestä kiinnostuneet voivat tulla seuraamaan kuoroharjoituksia Merirasti-kappeliin (Jaluspolku 3) torstaina 22.8. klo 19:00 alkaen. Harjoitusten jälkeen n. klo 20:00 pidetään rento ja iloinen koelaulutilaisuus kuoronjohtaja Nina Melasalmen johdolla. Tilaisuuteen voi ilmoittautua etukäteen sähköpostitse discantusry(at)gmail.com.

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.