Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Juhlavuosi oli onnistunut 40. toimintavuosi

Vielä ehdit mukaan juhlavuoden juhlahumuun, joulukonsertit 9.12. Vuosaaren kirkossa ja 17.12. yhdessä kolmen kuoron kanssa Töölön kirkossa, päättävät juhlavuoden jouluisiin säveliin.

Vuosi 2018 oli Discantuksen 40. toimintavuosi, jota on kauden aikana juhlistettu monin tavoin. Marraskuussa 2017 julkistettiin ”Tähtiä hangella” joululevy, jonka YLE Klassisen musiikkitoimittaja Kare Eskola arvioi harrastajatason kuorojen joululevyjen ”pinkan positiivisimmaksi yllättäjäksi”. Uuden julkaisun lisäksi, keväällä järjestettiin kaksi tasokasta juhlakonserttia. Kolmas juhlavuoden ja kauden tärkeä tapahtuma oli osallistuminen Canta al Mar –kuorofestivaaliin ja kilpailuun Espanjan Calellassa lokakuussa.

Juhlavuonna Discantus kuoron -ohjelmisto sai runsaasti positiivista palautetta ohjelmiston monipuolisuudesta ja haasteellisuudesta. Kuoro osallistui Canta al Mar – kansainvälisen kuorofestivaalin kilpasarjoihin pääosin juuri näillä juhlavuoden kunniaksi harjoitetuilla kappaleilla, saaden kummastakin sarjasta yhdeksän hopeadiplomia.

Canta al Mar -kuorofestivaaleilla oli mukana 42 kuoroa, 22 eri maasta.

Discantuksen ohjelmisto:

Kategoria A3 Naiskuoro, taso 1

Mia Makaroff: Spes
Anna-Mari Kähärä: Ikävä omia maita
Jenny Wilhelms: Suvetar
Timothy C. Takach: And I Saw

Sakraalisarja, kirkkomusiikki

Piae Cantiones: Jesus Christus Nostra Salus
Eva Ugalde: Ave maris stella
Kim André Arnesen: Even When He Is Silent

Ystävyyskonsertti

Time with Good Company
Spes
Ikävä omia maita
Good Night Sweetheart
Svatba

Lue matkakertomus >> (tulossa)

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/12/21/hieman-uutta-makua-naiskuorojouluun

https://www.interkultur.com/events/2018/calella/

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.