Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

† MUISTOKIRJOITUS †

IN MEMORIAM KATARIINA ”KATA” MUUKKA 26.12.1977 – 25.7.2021

Saimme kesällä suru-uutisen rakkaan ystävämme, kuoromme pitkäaikaisen jäsenen ja kuoroyhdistyksemme entisen puheenjohtajan, Katariina ”Kata” Muukan poismenosta. Kata nukkui pois kotonaan Englannissa 25.7.2021, hän oli kuollessaan 43-vuotias.

Kata tuli Discantus-kuoroon 1-sopraanoksi vuonna 2008, kuoron valmistautuessa 30-vuotisjuhlaan ja kilpailumatkaan Norjan Bergeniin. Vuonna 2011 hänet valittiin Discantus ry:n puheenjohtajaksi ja hän toimi tehtävässään vuoteen 2014. Kata lähti kuorosta muuttaessaan työn perässä Englantiin vuonna 2015.

Kuorotoimissaan Kata oli aktiivinen, toimelias, osaava ja aikaansaava. Katan hallituskausilla Discantus mm. julkaisi ensilevynsä v. 2012, emännöi Suomen Naiskuoroliiton vuotuisia Naiskuoropäiviä Helsingissä v. 2014, sekä konsertoi solisteinaan maineikkaat Mikael Konttinen ja Pepe Willberg.

Discantuslaiset muistelevat Kataa sydämellisenä, iloisena, uutterana ja lahjakkaana naisena, joka otti uudet kuorolaiset aina lämpimästi vastaan ja oli aina avulias ja lämminsydäminen. Hänen kaunis lauluäänensä ja hersyvä naurunsa jatkavat nyt elämää laulusiskojen sydämissä ja muistoissa.
Katariina siunattiin haudan lepoon läheisten läsnä ollessa Valkealan kirkossa 25.9.2021. Koko kuoromme puolesta lämmin osanotto omaisten ja läheisten suruun. Ikävä on suuri, mutta kaunis muisto jää.

Ei sallittu täällä mun käydä
sun kanssasi polkuja maan,
mut jos sinä väsyt joskus,
niin tule mun luokseni vaan.

Oi, kun sinä kyllästyt kerran
ilon, kauneuden karkeloon,
ja kun sinä halajat kuolla,
niin tule – ja valmis ma oon.

En osannut täällä mä käydä
sun kanssasi karkeloin,
mut tule – ja Tuonelan mailla
opas ehkä mä olla voin:

Näät siellä tunnen ma kaikki,
puut, pensaat ja polut jo nyt.
Siell’ olenhan niin monta kertaa
sun tähtesi kävellyt.

Eino Leino

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.