Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantus ry:n jäsenkirje 1/2021-2022

Hyvä jäsenemme, 

Kuoroyhdistyksemme toimintakausi 2021-22 starttailee erittäin lämpimän ja helteisen kesän jälkeen. Viime kauden vietimme lähes yksinomaan kotona Zoom-laitteidemme äärellä. Kokoonnuimme viikoittain etäharjoituksiin ja keväällä rajoitusten helpottaessa tapasimme toisiamme muutamissa ulkoharjoituksissa.


Toiminta 

Koronarajoitteet vaikuttavat edelleen toimintaamme. Kuten tällä hetkellä kaikilla elämän osa-alueilla, myös  kuorotoiminnassa meidän tulee sopeutua nopealla aikataululla valtiovallan asettamiin määräyksiin ja pyrkiä  tulkitsemaan erilaisia terveyssuosituksia siten, että toimintamme olisi mahdollisimman turvallista kaikille. 

AVI:n määräyksiä ja taustalla olevaa lakia tutkimalla selviää, että kuoroharjoitus ei ole sen enempää yleisötilaisuus, yleinen kokous kuin yksityistilaisuuskaan, vaan ns. jatkuvaluonteista normaalitoimintaa. Pääsemme siis aloittamaan laulukautemme laulaen yhdessä, tosin aivan aluksi emme koko kuoron voimin, vaan noudattaen seurakunnan tilankäyttörajoituksia, sekä tietenkin turvaväli-, maski- ja hygieniasuosituksia. 


Pyrkijäiset 

Kuoroon pyrkijäiset järjestetään 26.8. klo 17:30 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta voi lukea Facebook-sivultamme. Koelauluun ovat tervetulleita erityisesti korkeat sopraanot, mutta kaikki äänialat toki huomioidaan. Levittäkää sanaa ja suositelkaa ihmeessä laulamisesta innostuneille tuttavillenne laadukasta ja taiteellisesti kunnianhimoista naiskuoroamme. Ilmoittautumiset koelauluun sähköpostilla discantusry(a)gmail.com


Vuosikokous ja sääntömuutos 

Discantus ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään harjoitusten yhteydessä to 16.9. klo 20:00.  Tarkemmat kutsut ja materiaalit lähetetään yhdistyksen jäsenille ennen kokousta. Mikäli haluat jonkin asian käsiteltäväksi vuosikokoukseen, ilmoitathan siitä hallitukselle viimeistään 26.8.2021, jotta se ehtii esityslistalle. 

Yhdistyksemme säännöt uudistettiin viime kaudella ja saimme loppukesästä PRH:n hyväksynnän uusille säännöillemme. Säännöt ovat luettavissa nettisivuillamme täällä


Varainhankinta 

Kuoron talouden ylläpitämiseksi teemme ylimääräistä varainhankintaa. Syksyn varainhankintatempaukset ovat GreenGo-sukkien myyntikampanja, sekä loppuvuoteen ajoittuva ”Laulava joulukortti” -tempaus, josta tiedotamme tarkemmin lähempänä joulua. Kuoron kannatusjäseneksi liittyminen onnistuu helposti sähköpostilla discantusry(a)gmail.com

Tarvitsetko ohjelmaa juhlaasi tai tilaisuuteesi? Monipuolinen ja osaava pienryhmämme Discantus Sisters taipuu juhlaan kuin juhlaan, häistä synttäreihin ja pikkujouluihin tai vaikkapa eläkkeelle jäävän läksiäisiin.  Ohjelmistostamme löytyy musiikkia myös hartaampaan tilaisuuteen.


Esiintymiset 

4.9. Discantus Sisters / Yksityistilaisuus 

20.11. Discantus Sisters / Yksityistilaisuus 

30.11. Discantus Sisters / Yksityistilaisuus 

21.11. Vuosaaren Valojuhlat / koko kuoro 

9.12. Joulukonsertti Paavalin kirkossa 

11.12. Joulukonsertti Vuosaaren kirkossa 

15.12. Joulukonsertti Myllypuron kirkossa Yhdistyksemme hallituksen puolesta toivotan kaikille jäsenillemme antoisaa alkusyksyä.

Helsingissä 14.8.2021 

Jenni Sivonen 

Puheenjohtaja, Discantus ry

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.