Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantus Sisters on mukana Art goes Kapakka -festivaalin Kuorojen kierroksella.

Discantus Sisters on mukana Art goes Kapakka -festivaalin Kuorojen kierroksella. Tänä vuonna mukana on 127 kuoroa ja lauluryhmää, eli yhteensä ennätykselliset 2267 laulajaa.

Kuorojen kierros aloittaa Art goes Kapakan jo 23. kertaa
24. Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali 16–25.8.2018

Discantus Sisters esiintymispaikat 16.8.2018 on seuraavat:
klo 20:30 Holiday Bar, Kanavaranta 7 ja klo 21:30 Båtski Bar, Pikku Satamakatu 5

Art goes Kapakka -festivaalin käynnistävästä Kuorojen kierroksesta on muodostunut yksi Helsingin elokuun vuosittaisista huippuelämyksistä. Vuodesta 1996 järjestetty Kuorojen kierros on kasvanut vuosien varrella suosituksi suurtapahtumaksi, ja tänä vuonna mukana on
127 kuoroa ja lauluryhmää, eli yhteensä ennätykselliset 2267 laulajaa. Kuorojen kierros on yksi Suomen suurimmista kuorotapahtumista, ja se tuo Art goes Kapakkaan yhden päivän aikana yli 240 esitystä.

Kuorojen kierros alkaa yhteiskonsertilla Senaatintorilla torstaina 16.8. klo 19.00. Kuorot esiintyvät Tuomiokirkon portailla. Laulua johtaa Philomela ja Grex Musicus -kuorojen johtaja Marjukka Riihimäki. Yhteiskonsertissa kuullaan lukuisia rakastettuja kuoroteoksia, kuten Finlandia-hymni, Suomen laulu, Kesäpäivä Kangasalla sekä Oman kullan silmät. Uutuutena konsertissa kuullaan myös Stig Olinin Kun taas on aika auringon Timo Lehtovaaran sovituksena.

 

Lisätietoja ja ladattava ohjelma
www.artgoeskapakka.fi/ohjelma/kuorojen-kierros

#AGK #artgoeskapakka #tuoretaideonparasta

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.