Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantus-kuoro Tähtiä hangella

Tähtiä hangella – joululevyn julkaisujuhla

Tilauslomake

Tähtiä hangella

Naiskuoro Discantus viettää 40. juhlavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden kynnyksellä kuoro julkaisee ensimmäisen joululevynsä ja juhlistaa samalla maamme 100-vuotista itsenäisyyttä. Monet levyn joululauluista ovat tuttuja kaikille Suomen sukupolville. Levyn nimi, Tähtiä hangella, viittaa ikuiseen toiveeseemme saada viettää valkoinen joulu.

Levy on äänitetty joulun jälkitunnelmissa Vihdin kirkossa vuoden 2017 alkupäivinä. Levyllä on mukana uusia joululaulusovituksia, joita ei ole aiemmin levytetty suomalaisten  kuorojen toimesta. Levyllä on erityisesti Discantukselle tehty sovitus Tähtiyö-kappaleesta, jonka ovat aiemmin tehneet tunnetuksi mm. Anna Eriksson, Eija Kantola ja Anneli Saaristo. Stars-kappaleessa kuuluu myös rohkeasti levylle mukaan otettu ja kuorolaisten itsensä toteuttama laseilla säestäminen. Kappale on yhden tämän hetken kuoromusiikin tunnetuimman säveltäjän Eriks Esenvaldsin sävellys.

Toivomme, että elämyksellinen joulunajan tunnelmamme välittyy myös kuulijoille. Sen myötä toivotamme rauhaisaa joulun aikaa!

Kutsu

Kutsumme kaikki kuorolaulun ystävät levynjulkistusjuhlaamme Merirasti-kappeliin torstaina 9.11. klo 19:00. Luvassa jouluista musiikkia kuoromme esittämänä, sekä pientä tarjottavaa. Vapaa pääsy. Paikan päällä mahdollisuus ostaa levy omaksi.

Levyn hinta 20€, nettisivuilta tilattaessa lisätään postikulut. Levyä mahdollista ostaa myös Vuotalon Cafe Pokkarista ja Parturi-Kampaamo Colorista sekä kuorolaisilta ja Discantuksen konserttien yhteydessä. Levy saatavilla myös joulukonserttien yhteydessä, Vuosaaren kirkossa 10.12.2017 klo 18:00 ja Malmin kirkossa 14.12.2017.

Discantus

Helsinkiläinen Discantus on lähes neljänkymmenen naisen kuoro, joka on noussut pitkäaikaisen johtajansa Nina Melasalmen ammattitaitoisessa ja innostavassa ohjauksessa huomionarvoiseksi kuoroksi. Tunnustuksena tästä työstä Discantukselle myönnettiin vuonna 2015 Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa kolmen hopealeiman diplomi. Lisäksi kuoro valittiin aktiivisten kuorolaisten ansioista vuonna 2014 Suomen Naiskuoroliiton Vuoden Kellokaskuoroksi.

Discantuksen ensimmäinen äänite, Säteitä, julkaistiin vuonna 2012.

Discantus ja sen pienryhmä Discantus Sisters esiintyvät erilaisissa tilaisuuksissa, ja vuosittain kuoro järjestää useita konsertteja. Kuoromatkoja on tehty Norjaan, Unkariin, Kanadaan, Latviaan ja Ruotsiin.

Kuoron kotipaikka on Vuoden kaupunginosaksi 2017 valittu Itä-Helsingin Vuosaari, lähes 40 000 tuhannen asukkaan monipuolinen ja värikäs kaupunginosa, jota ympäröivät meri, kauniit rantamaisemat ja monipuolinen luonto. Kuoro harjoittelee torstaisi-iltaisin, ja intensiivisen laulamisen ja monien naurujen jälkeen harjoituksista kotiutuu voimaantuneita laulun harrastajia. Kuoro ottaa joukkoonsa myös uusia laulajia.

Yhteydenotot:

http://www.discantus.net

discantusry@gmail.com

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.