Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantus matkalla Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen

tampereen_savel_2015_logo_40vTampereen Sävelen kuorokatselmukseen ilmoittautui 47 kuoroa, joista suurin osa on suomalaisia. Pääosa kuoroista on pääkaupunkiseudulta. Helsingistä osallistuu 15 kuoroa ja seuraavaksi eniten kuoroja on ilmoittautunut Tampereelta. Ulkomaisia kuoroja saapuu Hollannista ja Virosta.

Kuorokatselmus järjestetään Tampere‐talon Isossa salissa torstaista lauantaihin 4.–6.6. ja saliin on yleisöllä vapaa pääsy. Kukin kuoro esiintyy 15 minuutin ajan. Discantus nousee Tampere-talon, Ison salin lavalle arvioitavaksi lauantaina 6.6. klo 17.45–18.00.

Kansainvälisen tuomariston puheenjohtajana on festivaalin taiteellisen työryhmän jäsen, kuoronjohtaja Heikki Liimola ja muut jäsenet ovat Marjukka Riihimäki, Bob Chilcott (Iso‐Britannia), Jennifer Moir (Kanada) ja Carlo Pavese (Italia). Kuorokatselmus huipentuu päätöskonserttiin sunnuntaina 7.6. Tampere‐talon Isossa salissa, jossa tuomaristo palkitsee katselmuksen parhaan Sibelius‐tulkinnan ja jakaa tunnustuspalkinnot.

Katselmukseen osallistuvat kuorot esiintyvät myös Tampereen Sävelen ilmaiskonserttisarjassa Kuule Sävel!,  joka levittäytyy ympäri kaupunkia festivaalin ajaksi 3.‐7.6. Tapahtumaan kuuluvat Sorsapuistossa järjestettävä Kuoropiknik sekä Kuorotori Tampere‐talossa.

Tampereen Sävel on Suomen suurin kuoro‐ ja yhtyelaulumusiikin festivaali, joka on järjestetty joka toinen  vuosi vuodesta 1975 lähtien. 40‐vuotisjuhlavuoden teemana on Jean Sibelius 150 vuotta ja taiteellisena johtajana toimii emeritusprofessori Matti Hyökki. Kuorokatselmuksen lisäksi festivaaliohjelmaan sisältyvät kansainvälinen yhtyelaulukilpailu, konsertit ja kurssit. Ohjelmaan voi tutustua festivaalin nettisivuilla osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal

Kuorokatselmukseen ilmoittautuneet kuorot

Escappella (Espoo), Espoon Laulu (Espoo), Juvenalia‐kuoro (Espoo), Lapsikuoro CandoMini (Espoo), Discantus (Helsinki), Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat (Helsinki), Evivakören (Helsinki), Helsingin filharmoninen kuoro (Helsinki), Hämäläis‐Osakunnan Laulajat (Helsinki), Kamarikuoro Con Amore (Helsinki), Kamarikuoro SonorEnsemble (Helsinki), Kamarikuoro Värinä (Helsinki), Kenkävaahto (Helsinki), Kilven kuoro (Helsinki), Lain Huuto (Helsinki), Satakuntalaisen osakunnan kuoro (Helsinki), Somnium Ensemble (Helsinki), Spira Ensemble (Helsinki), Uvula Aurea (Helsinki), Järvenpään Naislaulajat Ainottaret (Järvenpää), Cantinovum (Jyväskylä), Kulissi Goes Acappella (Jyväskylä), KaMu (Kaarina), KaMu‐ensemble (Kaarina), Naiskuoro Ilona (Kerava), Veikkolan Viihdelaulajat (Kirkkonummi), Leids Kamerkoor (Leiden, Netherlands), Cantus Michaelis (Mikkeli), Nokian naiskuoro Nota Bene (Nokia), Nokian Työväen Mieskuoro (Nokia), Lauluyhtye Hoijakka (Oulu), Merikosken laulu (Oulu), Oulun Kamarikuoro (Oulu), Naiskuoro Ultima Thule (Oulun seutu ja Lappi), Estonian Radio Children’s Choir (Tallinna), Kamarikuoro Camena (Tampere) Laulajat (Tampere), Näsin Ääni (Tampere), Piccolon Kamarikuoro (Tampere), TAMKvoice (Tampere), Viihdekuoro Sauriat (Tampere), Cantus Mercurialis (Turku), Chorus Iucundus (Turku), Studentkören Brahe Djäknar (Turku), Turun konservatorion kamarikuoro (Turku), Vokalensemblen Röster (Vaasa), Qoro Quando (Vantaa)

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.