Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantus vieraili Lahdessa

Vuosaarelainen naiskuoro Discantus osallistui viikonloppuna 21-22.3.2015 Lahdessa Naiskuoroliiton 70-vuotisjuhlaan. Tähän juhlatapahtumaan osallistui huikeat 861 laulavaa naista. Discantus osallistui myös tapahtumassa järjestettyyn kuorokatselmukseen.
Katselmus meni niin hyvin, että Discantus valittiin yhtenä seitsemästä kuorosta esiintymään suuren kuorotapahtuman päättäneisiin kahteen Anna ja Aino – juhlakonserttiin.

Lahden Sibelius-talossa järjestettyjen konserttien kehysnäytelmä antoi äänen ja hahmon vahvojen niminaistensa elämäntöille:
Anna Mäkelä perusti Naiskuoroliiton ja toimi aikansa keulakuvana naisyrittäjyydelle, ja Jean Sibeliuksen vaimo Aino Sibelius o.s. Järnefelt mahdollisti miehensä säveltäjäuran hoitamalla arjen -kodin, puutarhan ja lapset. Näytelmän käsikirjoitus oli samalla osa näyttelijöidensä Lahden AMK:n Musiikkiteatterilinjan lopputyötä.

Discantuksen perinteinen kevätkonsertti järjestetään 17.5.2015 klo 18:00 Vuosaaren kirkossa.

Kuva: PhotoDance Valmela

Kuva: PhotoDance Valmela

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.