Discantus-kuoro

Discantus vieraili Lahdessa

Vuosaarelainen naiskuoro Discantus osallistui viikonloppuna 21-22.3.2015 Lahdessa Naiskuoroliiton 70-vuotisjuhlaan. Tähän juhlatapahtumaan osallistui huikeat 861 laulavaa naista. Discantus osallistui myös tapahtumassa järjestettyyn kuorokatselmukseen.
Katselmus meni niin hyvin, että Discantus valittiin yhtenä seitsemästä kuorosta esiintymään suuren kuorotapahtuman päättäneisiin kahteen Anna ja Aino – juhlakonserttiin.

Lahden Sibelius-talossa järjestettyjen konserttien kehysnäytelmä antoi äänen ja hahmon vahvojen niminaistensa elämäntöille:
Anna Mäkelä perusti Naiskuoroliiton ja toimi aikansa keulakuvana naisyrittäjyydelle, ja Jean Sibeliuksen vaimo Aino Sibelius o.s. Järnefelt mahdollisti miehensä säveltäjäuran hoitamalla arjen -kodin, puutarhan ja lapset. Näytelmän käsikirjoitus oli samalla osa näyttelijöidensä Lahden AMK:n Musiikkiteatterilinjan lopputyötä.

Discantuksen perinteinen kevätkonsertti järjestetään 17.5.2015 klo 18:00 Vuosaaren kirkossa.

Kuva: PhotoDance Valmela

Kuva: PhotoDance Valmela

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on naiskuoro, joka on toimintansa aikana kehittynyt huomionarvoiseksi naiskuoroksi. Sen laaja-alainen ja monipuolinen ohjelmisto vaihtelee perinteisestä kuoromusiikista ja viihdemusiikista moderniin naiskuorokuoromusiikkiin. julkaissut oman äänitteen "Säteitä" ja järjestää vuosittain omia konsertteja.

Kommentointi on suljettu.