Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Laululeiri 31.8.2013

Discantuksen laululeirillä viritellään syksyn ohjelmistoa ja lisäksi kouluttajaksi on kutsuttu Ida Olssonen aiheenaan on kuororytmiikka ja improvisaatio.

Ida on viime vuoden opiskellut Tanskassa Århusissa rytmistä kuoronjohtoa. Hän laulaa lauluyhtye Normassa, joka on palkittu useissa kilpailuissa, ja he ovat tehneet yhteistyötä improvisaation merkeissä mm. Soila Sariolan kanssa.

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.