Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Joulukonsertti 8.12. solistina Mikael Konttinen

joulu-2013-kansiDiscantuksen joulukonsertti 8.12.2013 klo 18:00

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

35. toimintavuotta juhlistavan joulukonsertin artistivieraaksi on kutsuttu Mikael Konttinen.

Discantuksen joulukonsertin solistina Mikael Konttinen

Discantuksen joulukonsertin solistina Mikael Konttinen

DISCANTUS 35 VUOTTA
Vuosaarelainen naiskuoro Discantus täyttää tänä vuonna 35 vuotta ja haluaa juhlistaa musiikintäyteistä taivaltaan joulukonsertilla Joulu sävelin, jossa artistivieraana on Mikael Konttinen.

Discantuksen 30-vuotisjuhlakonsertti viisi vuotta sitten sai suuren suosion. Juhlakonsertin jälkeisiin vuosiin sisältyy monia huippuhetkiä. Kansainvälistä kokemusta saatiin osallistumalla Grieg-kuorokilpailuun Norjassa syksyllä 2009. Kevät- ja joulukonsertteja ja esiintymisiä on ollut lukuisasti Helsingin seudulla ja osallistuminen Kuopion laulu- ja soittojuhliin laajensi kuulijakuntaa koko Suomeen. Pitkään toiveena ollut  oma albumi äänitettiin keväällä 2012 ja Säteitä-levy julkaistiin saman vuoden syyskuussa  nimikkokonsertissaan. Viime kauden uurastus huipentui Discantuksen taiteellisen johtajan Nina Melasalmen kuoronjohtotutkinnon konserttiin Sibelius Akatemian salissa. Kuoro esitti haasteellisen tutkinto-ohjelmiston ansiokkaalla tavalla.

Tämän välijuhlavuoden joulukonsertin artistivieras Mikael Konttinen on 29-vuotias ammattilentäjäksi opiskellut laulaja. Hän on tullut suuren yleisön tutuksi monista tv-esiintymisistään, erityisesti esiintyessään vuoden 2006 Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa Kaartin Soittokunnan solistina. Levy-yhtiöt kiinnostuivat musikaalisesta Mikaelista ja Tuntematon tie ja Ota kiinni albumit ovat ilmestyneet kuulijoiden iloksi vuosina 2008 ja 2010. Discantus oli riittävän varhain liikkeellä ja onnistui saamaan tämän ahkerasti keikkailevan laulajan solistiksi konserttiin.

Joulukonsertti pidetään Vuosaaren kirkossa, os. Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki,  sunnuntaina 8.12.2013 klo 18 alkaen. Konsertin ohjelmassa on Discantus-kuoron omia esityksiä, Mikael Konttisen soolonumeroita ja kuoron ja solistin yhteisesityksiä. Kuoro esittää joululauluaarteistosta poimittuja helmiä kuten Alice Tegnerin Ave Maria, Nina Melasamen virsisovitus  Jeesus Kristus meille nyt  ja Jean Sibeliuksen En etsi valtaa loistoa. Pekka Kostiaisen sovitus Heinillä härkien kaukalon- laulusta ja Mia Makaroffin Ketun joululaulu ovat kuoron uutta ohjelmistoa. Yhteisnumeroina Mikael Konttisen kanssa esitetään Sydämeeni joulun teen, Oi jouluyö ja Once upon a silent night.

Joulun sävelin –konsertin johtaa Nina Melasalmi ja kuoron säestäjänä toimii Hanna-Maria Länsimäki. Konsertissa tarjotaan glögiä ja pipareita ja suoritetaan arpajaiset.  Pääsyliput kirkon ovelta 18 €. Tervetuloa kokemaan Joulu sävelin!

Lataa tapahtumaesite: Discantus-joulu-2013.pdf

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.