Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Matkavalmisteluja Kuopion soiton- ja laulun juhlaan 2012

Kuopio 2012

Laulu männöö kapakkaan

TUNTEET PINNASSA KEVÄTKONSERTISSA – DISCANTUS LAULUSISKOINEEN MATKALLA KUOPIOON

Tämän vuoden kesäkuussa pidetään Sulasolin laulu- ja soittojuhlat Kuopiossa, jonne kokoontuu parituhatta laulajaa ja soittajaa ympäri Suomea yhteiseen musisointiin. Kuopioon ovat menossa myös Discantus, Järvenpään Naislaulajat Ainottaret ja Naiskuoro Solina Hyvinkäältä. Nina Melasalmen johtamilla kolmella kuorolla on Kuopiossa yhteinen konsertti Kuopion kaupungintalolla, jonka ohjelma esitetään myös vuosaarelaisten iloksi Tunteet, tunteet –konsertissa Meri-Rastilan koululla. Myös hyvinkääläiset ja järvenpääläiset saavat kuulla kuoroja omissa konserteissa, Hyvinkään kaupungintalolla ja Järvenpään seurakuntatalolla.

Discantus-kuorossa laulaa 40 aktiivista, taitavaa naista. Kuoro järjestää säännöllisesti konsertteja, tekee yhteistyötä muiden kuorojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa ja osallistuu kuorokatselmuksiin ja kilpailuihin. Tampereen Sävel –kuorokatselmuksessa kuoro palkittiin kahdella hopealeimalla ja vuonna 2009 osallistuttiin Edvard Grieg kilpailuun Bergenissä. Tämän kevään aikana Discantus on äänittänyt ensimmäisen levynsä Säteitä, joka julkaistaan syyskuussa.

Järvenpään Naislaulajat Ainottaret on noin 30 aktiivisen laulajan kuoro, joka valmistautuu ensi vuonna toimintansa 50-vuotisjuhliin. Kuoro esittää konserteissaan monipuolista, haasteellista ja värikästä ohjelmistoa hengellisestä maalliseen viihdettä unohtamatta. Konserttimatkoja tehdään myös ulkomaille ja Tampereen Sävel-tapahtumassa Ainottaret on palkittu hopealeimalla.

Naiskuoro Solina on pian 30-vuotias energinen ja iloinen kuoro, joka konserteissaan esittää ennakkoluulotonta ja monipuolista musiikkia. Kuoro osallistuu syksyllä 2012 Kulkuriteatterin Vanutehtaan valssi – nimiseen kotiseutuaiheiseen musiikkinäytelmään.
Kevätkonsertissa kuullaan kuorojen omia lauluja, yhteisnumeroita pareittain ja kaikkien kolmen yhteisiä esityksiä. Ohjelmisto on keväisen iloista ja tunteellisen haikeata, rakkaan ylistystä, menetystä ja kaipausta.

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.