Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Discantuksen 30-vuotisjuhlakonsertti

30-vuotta-1Discantuksen 30-vuotisjuhlakonsertti 8.11.2008 Vuosaaren urheilutalolla

Vuosaaren syksyssä olemme saaneet kokea upeita musiikkielämyksiä. Lauantaina 8.11. täyttyi Urheilutalon sali innostuneesta yleisöstä naiskuoro Discantuksen juhliessa 30-vuotista toimintaansa energisen nuorekkaana. ” Juhlatoimikunta oli tehokkaasti hoitanut järjestelyt, niin että meidän tarvitsi vain harjoitella” kertoivat kuorolaiset takanaan tiiviit laululeirit. Tukijoukot, jotka olivat ansiokkaasti koristelleet salin, saivat nyt nauttia musiikista. Kiitoksensa saivat perheet, jotka olivat antaneet äidille vuoron päästä harrastuksensa pariin.. Niina Melasalmen johtama Discantus-kuoro oli huolella valmistanut ohjelmistoonsa niin moderneja naiskuoroteoksia 2000-luvulta kuin tuttuja klassikoita kuoron pitkäaikaisen johtajan Katariina Engströmin kaudelta. Yleisö ihastui hauskaan ja täsmälliseen kuoroliikuntaan. Kuoro lauloi tunnin ohjelmistonsa ulkoa.

Soisipa muillekin kuoroille samanlaista eläytymiskykyä ja näyttämöllistä ilmaisua!
Discantus on nuorekas 30 v.

Perunankeittolaulu”, samoin kuin ” Vastapaino” hilpeine sanoituksineen kuvaavat nykynaisen kiireistä elämää. Kansanperinteeseen liittyvät laulut “Mesimarja” ja “Mieli” eivät olleet pölyttyneitä muinaisrunoja, vaan aidon railakkaita naisten lauluja. Yleisö eli vahvasti mukana. Jukka Linkolan “Joiku” sai raikuvat aplodit, kuten muutkin kuoron esitykset. Säkkijärven polkassa puolituhantinen yleisö taputti rytmikkäästi mukana. Hanuritaiteilija Mari Kätkä säesti myös “Sinitaivas” – tangon ja laulun “Italiassa”, johon oli tehty hauska näytelmäkohtaus. Mari Kätkän omassa osuudessa kuultiin Jaques Brellin ja Edith Piafin evergreenejä.

Entiset kuorolaiset tulivat mukaan Ilkka Kuusiston sovittamaan herkkään Mari Kätkä “Iltalauluun”. Markku Viitasaaren ” Mannermainen nainen” ja ylimääräisenä esitetty Arno Ranisen ja Pertsa Reposen “Shakkitarina” upeine liikuntailmaisuineen kruunasivat juhlakonsertin! Onnea ja menestystä Discantus-kuorolle eteenkin päin! Jäämme odottamaan joulukonserttia.

Anja Hinkkanen

Lähde: http://www.vuosaari.fi

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.