Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Laulan koska laulattaa

Laulan koska lautattaa, …

“HYVÄ TYTSYT! Se meni tosi hienosti – mutta…”
Iloinen kannustushuuto ja sitä seuraavat naurunpyrskähdykset kuuluvat Discantuksen harjoituksista, musiikinmaisteri Niina Melasalmen kannustaessa kuoroaan yhä parempiin saavutuksiin. Siihen on hyviä syitä: Discantus osallistuu kesällä Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen. Tapahtumaan osallistuu 15 ulkomaista kuoroa ja 21 suomalaista. Kansainvälisen tuomariston puheenjohtajana toimii Matti Hyökki.

Ennen kesää kuorolla on kolme konserttia Helsingissä;

26.4. Punakiventien koululla su 6.5. klo 17.00 ja Töölön kirkossa 7.5. klo 18.00. Konserteissa laulaa myös Sairaanhoitajalaulajat, joita johtaa – kukapas muu kuin Niina Melasalmi.

´Laulan koska laulattaa´ – on kevään konsertin nimenä ja se kuvastaa kuoron intoa ja tahtoa oppia uutta. Uusin haastein mennäänkin kohti 30-vuotisjuhlakonserttia, joka on syksyllä 2008!.

Pitkä yhteinen laulumatka jatkuu monella kuorolaisella, vaikka alkuperäisiä MARTTA-laulajia ei enää olekaan mukana. Heleästi soivat edelleen 26 ja 25 vuotta kuorolaisina ahkeroineet sopraanot – tytsyjä molemmat! Kuoron keski-ikä on 44 vuotta, eikä kukaan aloittanut lapsena!
Vuosaaren Martat, jotka halusivat laulaa äänissä omalla paikkakunnallaan – perustivat Vuosaaren Naislaulajat. Kuoro esiintyi tällä nimellä vielä 20-vuotiskonsertin alkujaksolla, mutta väliajalla vaihtui nimi Discantukseksi. Nimi täyttää siis 10 vuotta tulevassa juhlakonsertissa.

Discantus-nimisenä kuoro on saanut aivan uuden soinnin. Kiitos siitä kuuluu vaativalle johtajalle, joka jaksaa kolmen kuoron hyväksi ajaa ympäri Uuttamaata ja käy myös hoitamassa kodin, lapsen ja puolison. Kerrotaan, että Melasalmella kiehuu perunavesikin laulun voimalla!
Se on helppo uskoa kuunnellessa Discantusta – sillä kuoro ´laulaa simalle ja, rusinoille, laulaa pöytään lautaset, veitset, haarukatkin – ja lähdevettä latkii.´

RiKu.

Vuosaarilehti 2.5.2007

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.