Discantus-kuoro

Discantus on laulavaa naisenergiaa!

Jyväskylä 2005

Suomen Naiskuoroliiton 60-vuotisjuhlia sekä valtakunnallisia Naiskuoropäiviä vietettiin 4.-6.3.2005 Jyväskylässä. Ennakkoon ilmoittautuneita osallistujia oli 790 naiskuoroharrastajaa 51:stä eri kuorosta ympäri Suomea.

DISCANTUS MENESTYI JYVÄSKYLÄSSÄ

Suomen Naiskuoroliitto vietti 60-vuotisjuhliaan maaliskuun ensimmäisessä viikonvaihteessa Jyväskylässä. Juhlat sisälsivät monipuolista ohjelmaa, jonka kohokohtana oli naiskuorojen kuorokatselmus A- ja B- sarjoissa. Katselmukseen osallistuvien kuorojen tuli esittää enintään 15 minuutin ohjelma, johon sisältyi sarjan pakollinen laulu.

Lauantaina Jyväskylän Normaalikoululla tapahtuneen katselmuksen A-sarjaan osallistui 8 kuoroa ja Lyseolla laulettuun B-sarjaan 10 kuoroa eri puolilta Suomea. Vuosaarelainen naiskuoro Discantus osallistui A-sarjaan, jonka pakollinen laulu oli Petter Ohlsin sävellys Mötet. Kuoro keskittyi katselmusesiintymiseen tarkoitukseen varatussa luokassa ääntä avaten ja lauluja kerraten. Kuoron johtaja Niina Melasalmella oli kaksi kuoroa mukana B-sarjassa ja Niina joutuikin sukkuloimaan kellon tarkasti koulujen välillä ehtiäkseen sarjasta toiseen.
Discantuksen esitys salintäydelle yleisölle ja tuomaristolle onnistui mainiosti. Ohjelmassa oli pakollisen laulun lisäksi Minun kultani kaunis on, Mister wonderful, Läksin minä kesäyönä käymään ja Cantemus. Katselmuksen jälkeen siirryttiin kiireesti esiintymiskeikalle Viherlandiaan, jonne ehdittiin juuri ennen sulkemisaikaa.

Katselmuksen jälkeen juhlien ohjelmassa oli Lahden Naiskuoron konsertti sekä Eestin kuoronjohtajien naiskuoron konsertit. Lauantai huipentui iltajuhlaan, jossa monipuolisen musiikkiohjelman, ruokailun ja huomionosoitusten lisäksi esitettiin liiton historiikkia laulujen ja kertomusten voimin. Iltajuhlassa tuomariston edustajat kertoivat vaikutelmiaan katselmuksesta ja julkaisivat niiden kuorojen niemet, jotka oli valittu sunnuntain juhlakonserttiin esiintymään. A-sarjasta valittiin Discantus, Naiskuoro Timotei ja Klemettiopiston Naiskuoro ja B-sarjasta Järvenpään Naislaulajat Ainottaret, Mystica-kuoro ja Sairaanhoitaja-laulajat. Katselmuksen tuomaristo laati kullekin osallistujakuorolle kirjallisen palautteen, joka saavuttuaan kertoo, missä onnistuttiin ja missä on vielä kehittämisen varaa.

Sunnuntaipäivän ohjelma saikin uuden käänteen, kun Discantuksen tuli vielä valmistautua juhlakonsertissa esiintymiseen. Kuoron toivottiin esittävän Cantemus-laulun, joka kertoo laulamisen ilosta ja riemusta. Esitys sujuikin taidokkaasti ja Discantus sai vastaanottaa raikuvat aplodit esiintymisestään. Kuoron johtaja Niina Melasalmi sai osakseen varsinaisen huomionosoitusten ryöpyn, kun hän johdettuaan juhlakonsertissa Ainottaria ja Sairaanhoitaja-laulajia astui vielä Discantuksen eteen johtamaan Cantemuksen.

Jyväskylässä Discantus tuli oivallisella tavalla tutuksi Suomen naiskuoroväelle.
Discantus valmistelee nyt kevääksi viihdekonserttia, joka pidetään Punakiven koululla 22.5.2005.

Kaija Äikäs

Kirjoittaja: Discantus-kuoro

Discantus on vuosaarelainen tavoitteellisesti harjoitteleva naiskuoro, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huomionarvoiseksi kuoroksi maamme naiskuorokentällä. Discantuksen ensimmäinen äänite "Säteitä" julkaistiin 2012 ja ensimmäinen joululevy "Tähtiä hangella" julkaistiin syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietimme 40-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistimme uudella levyllä, juhlavuoden konsertilla ja kilpamatkalla. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa nykysävellyksistä perinteisempään musiikkiin, kansanlauluista viihteellisempään musiikkiin, hengellistä musiikkia unohtamatta. Kuoro konsertoi aktiivisesti ja osallistuu erilaisiin kuorotapahtumiin ja - katselmuksiin. Kuorolla on myös runsaasti kilpailukokemusta: vuonna 2019 Tampereen Sävelessä Discantus palkittiin kahdella hopealla, 2018 Canta al Marissa Discantus palkittiin hopeadiplomeilla, 2015 Discantus palkittiin kolmella hopealla Tampereen Sävelessä, kansainvälisessä kuorokatselmuksessa ja 2014 Discantus valittiin vuoden kellokaskuoroksi.

Kommentointi on suljettu.